- 1 édes ostyalap
- 10 dkg dió
- késhegynyi sütőpor
- 20 dkg cukor
- 4 egész tojás
- 4 evőkanál kalács- vagy zsemlemorzsa
- 20 dkg cukor
Krém:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- diónyi vaj
Díszítés:
- 10 dkg csokoládéreszelék vagy
- 10 dkg kókuszreszelék
A kizsírozott, kilisztezett tepsibe ostyalapot teszünk és rákenjük a következő masszát: a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, 2 evőkanál vízzel, jó habosra keverjük, majd hozzátesszük a darált diót, a morzsát és a késhegynyi sütőport, végül a tojások kemény habját. Gyenge tűnél megsütjük. A krémhez a cukrot és a kakaót kevés vízzel sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat, gyorsan elkeverjük, és ráöntjük a megsült tésztára. Csokoládéreszelékkel vagy kókuszreszelékkel díszítjük.