- 2 tojássárgája
- 30 dkg cukor
- 1 evőkanál étkezési zselatin
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag babapiskóta
- 0,5 dl rum
- gyümölcs (befőtt)
- mazsola
A 2 tojássárgáját 30 dkg cukorral és 1,5 dl tejjel gőz fölött sűrűre főzzük, ha sűrű, levesszük a tűzről. 1 púpozott evőkanál étkezési zselatint elkeverünk egy kis vízzel, megforrósítjuk, 1/2 dl tejjel összekeverjük és a meleg masszába keverjük. Habosra keverünk 20 dkg vajat, és ha kihűlt a massza, a vajat hozzáadjuk, majd a 2 dl felvert tejszínhabot óvatosan „ráemeljük”. Tortaformában készítjük (szétnyithatóban). Alulra egy sor babapiskóta kerül, meglocsoljuk egy kevés rummal, gyümölccsel és forró tejbe áztatott mazsolával. Utána krémet teszünk rá. Ismét babapiskóta, rum, gyümölcs, mazsola. A tetejére krém kerül. Díszítése gyümölccsel és tejszínhabbal.
Hűtve fogyasztjuk, de csak másnap, hogy az ízek jól összeérjenek.
Kép forrása: Femina