Piskóta hozzávalók:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
- 20 dkg cukor
- 6-7 dl habtejszín
- 5 tojássárgája
- 4,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- 1 csomag zselatin
- rum vagy rumaroma
Tojássárgáját jól kikeverjük. Tojásfehérjét felverjük apránként hozzáadjuk a cukrot, a sárgáját, olajat, a vizet fokozatosan belecsurgatjuk a fehérjéhez, keményre verjük. A liszthez adjuk a sütőport, majd óvatosan fakanállal, belekeverjük a habhoz. Torta formát kibéleljük sütőpapírral ,és három lapot sütünk külön – külön a masszából. (én nem szeretem egyben kisütni). 190 °C-ra előmelegített sütőben sütjük
A krémhez a tojássárgáját cukorral jól kikavarjuk hozzáadunk 3 dl hideg tejet és nagyon lassú tűzön felfőzzük, közben állandóan keverjük. Tűzről levéve vaníliás cukrot belekeverjük. A maradék tejben a zselatint felolvasztjuk. A krémhez keverjük hozzá.A mazsolát áztassuk be a rumba vagy aromába. A tejszínt verjük keményre körülbelül 4 dl – t, a kihűlt krémhez keverjük hozzá. A többi habot díszítésre használjuk.
A piskóta összeállítása: alsó lap-krém (megszórva mazsolával) a következő lap is ugyan ez, ráhelyezzük a tetejét. A krémmel lekenjük az oldalát és a tetejét. Hidegre tesszük pár órára dermedni. Díszítjük tejszín, gyümölcs, csokoládé
Megjegyzés: Lehet,hogy a krém egy kicsit lágyabb, de én úgy csináltam,hogy pár percre betettem a fagyasztóba, és utána teljesen jó állaga lett.
Kiss Imréné receptje.