A piskótához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 0,5 dl rum
- 3 dl tejszín
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- ízlés szerinti díszek
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. Néha kevergessük meg, hogy ne bőrösödjön.
A piskótához a tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, és ismét kemény habot készítünk belőle. A tojássárgáját egyesével belekeverjük a felvert masszába. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük. Tortaformába töltjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát. Ha kihűlt, 3 egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, az külön-külön is megsütheti őket.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a rummal.
A torta összeállításához a 3 piskótalap közé 2 réteg krémet simítunk. A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét bevonjuk vele, majd díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.