Tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 0,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag tejszínízű habpor
- 1,5 dl tej
- mazsola ízlés szerint rumaromába áztatva
- kandírozott gyümölcs
- ízlés szerint reszelt narancshéj
Bevonóanyag:
- 2 csomag tejszínízű habpor
- 3 dl tej
- színes tortadara vagy szeletelt mandula
Először is szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük kemény habbá, azután a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, ezzel felverjük ezt is, és belekeverjük a lisztes sütőport, vagyis piskótatésztát készítünk. A két masszát elegyítjük óvatosan. Olajozott-lisztezett formában kisütjük, majd félretesszük, hogy kihűljön.
A vaníliás pudingport, a cukrot és a tejet a szokásos módon főzzük ki, ahogy a puding csomagolásán is látható. Hidegre hűtjük. A tejben verjük fel a habport. A kihűlt pudinggal összekeverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze a tejszínhab.
A kihűlt tésztát vágjuk három lapra. A legalsóra kerüljön a tejszínhabos krém, amit ízlés szerint megszórunk a lecsepegtetett mazsolával, kandírozott gyümölccsel, reszelt narancshéjjal. Ráhelyezve a következő lapot szintén a tejszínhabos krémmel kenjük meg, s szórjuk meg az előzőekkel, fedjük le a harmadik lappal.
A bevonáshoz verjük fel a tejben a 2 csomag tejszínhabport, s ezzel kenjük be a torta tetejét és oldalát. Ha tudunk bánni a nyomózsákkal, ki lehet szépen díszíteni.
Mátésné Szalontay Ilona Ágnes receptje.