- 1 sárga tortakarika
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 8 dl habtejszín (Hulala)
- 4 evőkanál cukor
- mazsola
- rum
A pudingot cukorral ízesítve megfőzzük a 4 dl tejben. Hűlni hagyjuk. A 4 dl tejszínt felverjük két csomag habfixálóval, majd a pudingot és a tejszínt összekeverjük. A tortakarikát 3 részbe vágjuk. Az első karikát megkenjük a krémmel, megszórjuk mazsolával, rátesszük a következő karikát, és így rétegezzük tovább. A tetejére csak tészta kerüljön, de maradjon ki krém. Fedjük le alufóliával, és tegyük hűtőbe. Másnap vegyük le a fóliát és kenjük meg a torta oldalát és tetejét a maradék krémmel. Ezután következik a díszítés, a „hab a tortán”. Verjünk fel 4 dl tejszínt, és nyomózsákból kinyomva díszítsük a tortánkat. Mazsolaszemeket is rakjunk rá!
Alufóliával feltétlen fedjük le, mert kiszárad a hűtőben! A mazsolát beáztathatjuk rumba, így finomabb, zamatosabb lesz a krém. Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni!
Szegedi Sándorné receptje.