Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 7 dl víz
- 6 evőkanál cukor
- 5 dkg torpimix
- 1 konzerv őszibarack befőtt
- 4 dl Hullala tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 5 dkg tropi mix
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá felverjük. Egyesével belevegyítjük a sárgáját, beleforgatjuk a többi cukrot, a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet. Két felé osztjuk, és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, külön-külön 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük, és félretesszük hűlni. Ezalatt a pudingport simára keverjük a cukorral és kevés vízzel. A többi vizet hozzáadva sűrűre főzzük, és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük. A fele tejszínt óvatosan a pudinghoz adjuk, valamint beletesszük a levétől lecsöpögtetett, apróra vágott befőttet és a torpi mixet is. Ezzel a gyümölcsös krémmel megtöltjük a lapokat. A megmaradt tejszínhabot a tetejére simítjuk, topi mixel díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.
Vankó Sándorné Ilona receptje.