Piskóta:
- 4 tojás
- 12 dkg porcukor
- csipet só
- 1 evőkanál étolaj
- 3 csomag puncs ízű pudingpor
- 1 kiskanál sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 5 dkg étcsokoládé
- 8 db oreo keksz
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Csoki ganache:
- 10 dkg étcsokoládé
- 50 ml tejszín
Fondant:
- 25 dkg cukor
- 130 ml víz
- 1 kiskanál 20 %-os ecet
A sütőt melegítsük elő 200 °C – ra. Egy 25 x 25 cm – es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojást, a porcukorral, és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajat és a sütőporral vegyített pudingport. A masszát öntsük a tepsibe és süssük tűpróbáig ( kb 20 perc )
A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a 4 db morzsásra aprított oreo kekszet. A vajat és a porcukrot keverjük habosra és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal, majd forgassuk hozzá a megmaradt apró darabokra vágott kekszet.
A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét és keverjük fényesre.
A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreós pudingkrémet. A másik piskótalapot pedig helyezzük a krémre, enyhén rányomva.
A fondanthoz szórjuk egy lábasba a cukrot, öntsük hozzá a vizet és az ecetet, majd forrástól számítva alacsony lángon, gyöngyöztessük 10 percig. Ezután öntsük át egy üvegtálba és kevergessük kihűlésig. Ahogy hűl a szirup úgy fog fehéredni. Amikor már kifehéredett, de még folyós állagú ekkor színezhetjük pár csepp ételfestékkel, vagy bármilyen ízű aromával is. A kész fondantot öntsük a sütemény tetejére és simítsuk el egy spatulával. Várjuk meg míg megdermed és tetszés szerint szeleteljük fel a süteményt.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!