Már megint szerelem első látásra, amit ráadásul még aznap el is készítettünk Rékával, ahogy megláttuk! 🙂 Az eredeti recept szerint a brownie dobozos sütiporból készítendő, ám mi inkább gyorsan kikavartunk egyet egy hagyományos angol recept alapján, hiszen semeddig sem tart.
Az eredeti recept fotója szerint a porból készített brownie tésztája önthető, így rá lehet csorgatni a megtöltött kekszekre, ám a házilag összeállított tésztamassza sűrűbb ennél, ezért érdemes keveset a muffinkosárkák aljába tenni, abba belenyomni a kekszet, majd kiskanállal az oldalán és a tetején is gondosan eligazgatni, hogy mindenhol egyenletesen körbeérje.
Villámgyorsan elkészül, rendkívül mutatós és ötletes, az íze pedig igazán különleges, mivel a keksz édes, a mogyoróvaj kicsit sós, a mindezt beborító tészta pedig szintén finom és édes, szóval tényleg nem mindennapi az együttes ízhatás! 🙂
A tésztához:
- 115 g vaj
- 260 g kristálycukor
- 80 g kakaópor
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál vanília kivonat (mi 1 vaníliarúd kikapart magjait használtuk)
- 2 tojás
- 50 g liszt
avagy mindezek helyett
- 1 doboz instant brownie sütipor a csomagolásán található módon elkészítve
Továbbá:
- 24 db Oreo keksz
- sima mogyoróvaj
- papír- vagy szilikonkosárkák
- 12 részes muffin sütőforma
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A felolvasztott, majd kissé lehűtött vajat dolgozzuk össze a cukor, a kakaópor és a só keverékével. Jól keverjük ki. Ezután adjuk hozzá a vaníliát, valamint a tojásokat is egyesével, miközben folyamatosan keverjük. A végén pedig dolgozzuk bele a lisztet, de csak annyira, hogy éppen elegyedjen, nem kell túlkeverni.
Kenjük meg mogyoróvajjal a kekszek tetejét, majd kettőt-kettőt ragasszunk egymásra. Helyezzük a kekszpárokat az előkészített kosárkákba, majd töltsük rá és köré a brownie tésztamasszát úgy, hogy mindenhol jól körülérje. Tegyük át a sütőformába, süssük 10-15 percig, és már kész is.
Jó étvágyat kívánok ehhez a nem mindennapi finomsághoz! 🙂
Szabókiné Jung Andrea receptje.