Tészta:
- 25 dkg liszt
- 5 evőkanál holland kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
Krém:
- 7 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
Először elkészítem a krémet. A porcukrot a vajjal habosra kikeverem, hozzáadom a vaníliát, és végül a tejszínt. Ezzel a krémmel töltöm meg a korongokat. A tészta hozzávalóit összegyúrom, vékonyra kinyújtom, 5 cm-es kiszúróval kiszaggatom, a tetejét bemintázom. Sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem és 170°C-on 10-12 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt, a krémmel kettőt-kettőt összeragasztok.
Domján Mária receptje.