- 5 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált mák
- 2 kanál liszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 5 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 kis doboz mascarpone
- 15 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 narancs leve
A tejszínes krémhez:
- 2 dl tejszín
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- 2 evőkanál porcukor
Tetejére:
- 10 dkg ét csokoládé
- 5 dkg vaj
- fél dl étolaj
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 x 30 cm-es tepsit és belesimítjuk a tésztát simítjuk, majd 180 °C-on megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd kis lángon pár pillanat alatt sűrűre főzzük. A margarint a mascarpone-val és a narancs levével habosra keverjük és a kihűlt pudingos krémhez keverjük. A krémnek teljesen ki kell hűlnie! A tészta tetejére rákenjük a krémet, majd elkészítjük a tejszínes krémet is. A tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, majd a gőz fölött felolvasztott és visszahűtött csokit belekeverjük a felvert tejszínhabba és a pudingos krémre tesszük. A csokit állandó keverés mellett gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és az olajat (ettől szép fényes lesz), kicsit visszahűtjük és a tejszínre tesszük.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.