Tészta:
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált mák
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor.
1. krém:
- 5 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
2. krém:
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg csokoládé
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 dl langyos víz
- 1 csapott evőkanál zselatin
Máz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál 100%-os narancslé
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes-sütőporos keveréket. 20 × 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Az 1. krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.
A 2. krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk.
Összeállítás: a tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet.
A mázhoz a tortabevonót 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk vízgőz felett, 3/4 részével bevonjuk. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk. A porcukrot 1 evőkanál narancslével kikeverjük, addig keverjük míg a cukor feloldódik, majd ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk, vagy habzsákba töltve kidíszítjük vele. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam. Mindenki a saját fantáziája szerint díszítheti.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!