A tésztához:
- 6 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 12 dkg olaj
- 12 dkg tej
- 16 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 6 tojásfehérje
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál búzadara
- kb. 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 vaníliás cukor
- csipet só
- pár darab őszibarack befőtt (lecsepegtetve)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé (gőz fölött felolvasztva 1 evőkanál étolajjal)
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd sima tésztává keverjük.Kivajazzunk, lisztezünk egy 20×30 cm-es tepsit és a tészta felét belesimítjuk. A sütőben 10 perc alatt elősütjük.A töltelékhez a túrót kikeverjük a fele mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat és a búzadarát. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd tovább keverjük a cukor másik felével. Végül óvatosan a túróhoz keverjük.A kész töltelék felét óvatosan az elősütött tésztára simítjuk, majd rárakjuk a barackot és rátesszük a túró másik felét, erre kerül a tészta másik része. 150-160 °C-on sütjük addig, míg a teteje is szépen megpirul.Ha kihűlt a sütemény, a felolvasztott csokit rákenjük és betesszük a hűtőbe (Lehet tenni még rá felvert tejszínt, de el is hagyható.)
Mészáros Erika receptje.