A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1,5 tojás (villával kicsit felverve)
- 1 csomag sütőpor
- citromlé
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg darált dió
- őrölt fahéj
- ízlés szerint cukor
- 10 dkg házi baracklekvár
A tészta kenéséhez:
- fél felvert tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, egy 23 × 38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát beleterítjük. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük a levétől kifacsart almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát. Megkenjük a fél felvert tojással, és 200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Sütés közben alufóliával letakarjuk, hogy a teteje meg ne égjen. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!