- 25 dkg liszt
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 8 dkg porcukor + a hempergetéshez
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 2 db tojássárgája
- kevés tej
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk – ha szükséges adagoljunk hozzá kevés tejet.
A tésztát folpackba csomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. Azután a tésztából ujjnyi vastag hurkákat sodrunk, amit kb 8 – 9 cm – es hosszúságúra szabdalunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és patkó vagy kifli alakúra meghajlítjuk.
180 °C – on kb 12 percig sütjük és még melegen porcukorba hempergetjük. Jól záródó dobozban tároljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!