A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 40 dkg mák
- 30 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés tej (kb. 1,5 dl)
- 1 tojásfehérje
- 1/2 citrom leve
A megszóráshoz:
- porcukor
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd margarinnal elmorzsoljuk. Beletesszük a tojássárgáját és a joghurtot. Összegyúrjuk. A töltelékhez összekeverjük a mákot, a cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd pici forralt tejjel összekeverjük és egy felvert tojásfehérjét forgatunk bele (jó krémes legyen a töltelék, az sem baj, ha egy kicsit folyósabb). Egy 22 × 32 cm-es kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk a tészta egyik felét, rátesszük a tölteléket, befedjük a másik lappal. Villával megszurkáljuk és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Grillné Sófalvi Zsuzsanna receptje.