A tésztához:
- 1 savanykás alma hámozva, reszelve
- 1 narancs reszelt héja (lehet citrom is)
- 15 dkg mazsola langyos vízbe áztatva
- 0,5 l tej
- 2 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 50 dkg liszt
- 5 dkg kandírozott citrom aprított
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál rum
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A tálaláshoz:
- fahéjjal elkevert porcukor
1 dl langyos tejben elkeverem a cukrot és az élesztőt. Egy tálba teszem a lisztet, sót, fahéjat, közepébe mélyedést készítek és oda öntöm a felfuttatott élesztőt.
A többi tejet is hozzáadom, majd kézi mixerrel alaposan kidolgoztatom. Bele keverem a lecsepegtetett mazsolát, almát, kandírozott citromot, reszelt narancshéjat, a rumot.
Letakarom és egy órán át pihenni hagyom.
Egy nagyobb fazékba olajt öntök, legalább 2-3 ujjnyi vastagon, kb. 180 °C-ra felmelegítem. Két kanál segítségével a lágy masszából gombócokat teszek az olajba, majd szép arany színűre sütöm.
Papírra szedem, hogy a felesleges olajt leitassam róla, majd fahéjas porcukorral megszórva tálalom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!