Tészta:
- 1 kg alma
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál víz
- 15 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- csokoládé
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, majd megkenjük margarinnal. Erre ráterítjük a felszeletelt almát. A tojások sárgáját a fehérjétől szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a felvert tojásfehérjét is. A massza felét az almára kenjük. A másik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk és a sárga tésztára kenjük. 180 °C-on, tűpróbáig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből egy tálcára, hogy az alma legyen felül. Le kell húzni az alufóliát róla. A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük majd kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és jól összevegytjük. A krémet a kihűlt sütire kenjük. A tetejére a csokoládét akár reszelhetjük de csokimázat is önthetünk rá.
Lóth Marica receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!