- 15 dkg darált dió
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg lágy vaj
- 5 dkg mazsola
- 8 dkg aszalt szilva
- 1 narancs reszelt héja
- csipet tengeri só
- 1 evőkanál porcukor
- 20 dkg gluténmentes gesztenyepüré
- 2 evőkanál tejszín
- 6 dkg olvasztott fehércsokoládé
A mazsolát és az aszalt szilvát késes aprítóban finomra aprítjuk. A diót a mandulával, a sóval, a porcukorral, a narancshéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és a vajat, majd egészet alaposan összegyúrjuk.
A masszát folpackon szétlapogatjuk – kb 20 x 30 cm nagyságúra és elkenjük rajta a tejszínnel fellazított gesztenyemasszát. A fólia segítségével feltekerjük és hűtőben dermesztjük pár órán át.
A rúd tetetjét olvasztott fehércsokoládéval megcsurgatjuk és tetszés szerint szeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!