Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 15 dkg vágott dió
- 1 üveg nutella
- 1 csomag háztartási keksz
Krém:
- 8 dl tej
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg vaj
- 2-3 dl tejszín
A tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el. Megsütjük, a még meleg tésztát megkenjük nutellával.
A tejből, cukorból vaníliás pudingból krémet főzünk. A vajat habosra keverjük és a hideg krémet hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára. Ezt beborítjuk a tejbe mártogatott keksszel. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport. Jól kikeverjük és rákenjük a kekszrétegre. A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk, és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!