A piskótához:
- 4 tojás
- 16 dkg cukor
- 30 ml olaj
- 13 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- fél kávéskanál sütőpor
A krémhez:
- 2 dl tejszín
- 2 dl nutella
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 evőkanál étkezési zselatin
- 2 evőkanál porcukor /ízlés szerint
A tetejére:
- 5 dkg tejcsoki
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját. A krémhez a jól lehűtött tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A nutellát és a mascarponét jól kikeverjük a két fajta cukorral. Közben a zselatint felolvasztjuk kevés vízzel a mikróban, langyosra hűtjük és gyors mozdulatokkal hozzáadjuk a krémhez, végül belekeverjük a tejszínt is. Habzsák segítségével feldíszítjük a muffinokat. A kész sütiket lehet még díszíteni fehércsokoládéval.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!