- 7 tojás
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 liter tej
- 7 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 marék apróra vágott dió
- 40 dkg mogyorókrém
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 kg háztartási keksz
- 2 evőkanál kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vaníliás pudinghoz keverjük, ezt felengedjük 8 dl tejjel. Sűrű krémet főzünk belőle, amit kihűtünk. A tésztához a fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a liszttel együtt a sütőport, és a zsemlemorzsát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe elegyengetjük, tetejét vágott dióval megszórjuk, kicsit belenyomjuk a masszába, és körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd a tetejét átkenjük felolvasztott mogyorókrémmel. A maradék 2 dl tejet a vaníliás cukorral felmelegítjük, és megforgatjuk benne a kekszek felét. Vigyázzunk, nehogy túlságosan eláztassuk! Beborítjuk vele a süteményt. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt vaníliapudinghoz. Felét a sütemény tetején óvatosan elegyengetjük, majd kirakjuk egy újabb sor beáztatott keksszel. A többi krémbe kakaót keverünk, majd elsímitjuk a keksz tetején. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, utána szeletelhető.
Szabókiné Jung Andrea receptjte.