Tészta:
- 28 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tej
Tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
Töltelék:
- lekvár (savanykásabb jobb, mert édes a süti, pl. áfonyalekvár nagyon finom bele, én azzal szoktam)
A tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva, hűtőbe teszem kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtom 3-4 mm vastagra, picike pogácsaszaggatóval kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat szaggatok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom sorban. A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verem, miközben folyamatosan hozzáadom a porcukrot. A habos-cukros krémmel megkenem a tésztakorongokat (ha van nyomózsákod, az a legjobb), és előmelegített sütőben, 180°C-on szép aranyszínűre sütöm. Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összetapasztok.
(Ha marad ki más sütésből tojásfehérje, én kettesével kis nejlonzacskóban le szoktam fagyasztani, most ehhez vettem ki 4 fehérjét, mert így többet lehet rátenni. A 3 fehérje, amit ír, elég kevés hozzá.)
Farkasné Joó Ibolya receptje.