A tésztához:
- 28 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tej
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- pici só
- 1 csepp citromlé
A megtöltéshez:
- 10-15 dkg baracklekvár
A tésztához valókat alaposan gyúrd össze, majd fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat. Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, miközben folyamatosan hozzáadod a porcukrot, sót, citromlevet. A habos-cukros krémmel kend meg a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180°C-on süsd szép világos aranybarnára. Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral tapassz össze.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!