Tészta:
- 20 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 1 tojás sárgája
- csipet só
- 3 evőkanál langyos tej
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál porcukor
Töltelék:
- 3 evőkanál kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 4 tojás és a tojásfehérje (ami a tésztából megmaradt)
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1/2 liter tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
A hozzávalókból tésztát készítünk és egy-két órát a hűtőben pihentetjük.
Ketté osztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félre tesszük. Ugyan ebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral. Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és egy 35 x 20 centiméteres tepsiben megsütjük 160-170 °C-on. Ha megsült kihűtjük és a következő krémmel kenjük meg: A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük. Ezzel a krémmel megkenjük a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!