A piskótához:
- 4 db tojás
- 8 evőkanál cukor
- 2 evőkanál nescafé (folyékony állagban, vízben oldva)
- 2 evőkanál víz
- 8 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 4 evőkanál cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 vanília aroma
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg vaj
A habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
A tetejére:
- 2-3 evőkanál nescafé granulátum
A felső lap locsolásához:
- 3 cl feloldott nescafé és rumaroma keveréke
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, a cukorral kemény habbá verjük.Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nescafét, a vizet. A lisztet a kakaóport, sütőport elkeverjük. Tovább keverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a sütőporos, kakaós lisztet.A tészta masszát elfelezzük.Külön két lapot sütünk, 175 °C-ra melegített sütőben, 22×34 cm-es tepsiben.Egyben is megsüthetjük, de ekkor vízszintesen ketté vágjuk.
Krém készítés:A tojás sárgákat a cukrokkal, tejjel, aromával, liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük.Tűzről levéve hozzá keverjük a vajat.Kihűtjük, majd krémesre jól kihabosítjuk.A kihűlt egyik lapot egy tálcára tesszük.Rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal.A tetejét rumaromás kávéval meglocsoljuk egy ecset segítségével.A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.Egy villával megcifrázhatjuk. Nescaféval megszórjuk. (A nescafét a habba is keverhetjük).
Megjegyzés:
Nálam 6 tojásfehérje van a tetején, mivel a pogácsáktól megmaradt 3. Így magasabb lett a hab a tetején.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!