A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 15 g szalalkáli
- 2 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 tojás sárgája
- 1 liter tej
- 5 evnőkanál finomliszt
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- 3 vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 3 tojásfehérje kemény habja
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 75 ml tejszínhab
- 5 dkg margarin
A tészta hozzávalóit jól nyújtható tésztává összegyúrjuk.Ha nem állna össze (nekem így jó volt), akkor tegyünk hozzá tejet. 4 egyforma cipóra osztjuk,majd kinyújtjuk. 24×39 cm –es margarinnal lekent tepsi hátoldalán egyenként kisütjük.Egy lap sütési ideje 7-8 perc, (180 °C-on) teljesen világosra sütjük.
Krém készítése:
A tojás sárgákat, a tej felét, cukrokat, kakaóport, lisztet csomómentesre kikeverjük, majd hozzá adjuk a megmaradt tejet és sűrűre felfőzzük.
Ezután hozzá keverjük a margarint és a keményre felvert tojáshabot. A lapokat betöltjük.
A máz készítése:
A tejszínt a csokoládéval felolvasztjuk, hozzá keverjük a margarint és a sütemény tetejére öntjük. A sütemény 1 éjszakát álljon a hűtőben és utána tetszés szerint szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!