A tésztához:
- 3 tojás sárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl tej
A habhoz:
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
A tetejére:
- 10 dkg ét csoki
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
A tojást a vajjal és a cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a kakaós sütőporos lisztet és a tejjel szép simára kikeverem. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 160- 170 °C -on megsütöm. Amikor kisült még melegen sárgabarack lekvárral lekenem. A fehérjét gőz felett csipet sóval és 1 kanál hideg vízzel cukor és hozzáadásával kemény habbá felverem és a végén a kókuszt is hozzáadom, majd a lekváros lapra rákenem. A tetejére olvasztott csokoládéval bevonom.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok