Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 120 g tejföl
- kb. 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg puha vaj
Kenés:
- 10 dkg puha vaj
- 1 evőkanál liszt
Töltelék:
- 25 dkg tehéntúró
- cukor ízlés szerint
- 1 evőkanál búzadara
- 1 közepes narancs leve és reszelt héja
A kiflik kenéséhez:
- 1 tojás
- 1 evőkanál tej
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal ledagasztjuk, jól kidolgozzuk. A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük. A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk. A lisztes vajjal lenjük, majd feltekerjük. 4 részbe vágjuk. Mind a 4 darabot kör alakúra kinyújtjuk. Kettőt egymásra helyezünk, nyújtófával egymásra sodorjuk. 8 cikkre vágjuk. A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből és feltekerjük. A másik két tészta darabbal is így járunk el. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, tejjel elkevert, felvert tojással lekenjük a kifliket. 20 percet hagyjuk kelni, majd 190 °C-ra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!