Tészta:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 dkg holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
- csipet só
A tojásfehérjét a csipet sóval, a víz felével, valamint a cukorral kemény habbá verem, ezután hozzáadom a tojássárgáját, amit a víz másik felével és az olajjal összekevertem. A két masszát összekeverem, majd hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Kapcsos sütőpapíros tortaformába sütöm 170-180°C-on. Amikor kisült, három egyenlő lapra vágom és megtöltöm.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 dl narancslé
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 2 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 2 narancs
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, és még melegen belekeverem a vajat vagy a margarint. Az egyik kihűlt tortalapot visszateszem a kapcsos formába, és a krém felét rákenem. A tejszínt közben kemény habbá verem és a puding tetejére simítok belőle. Egy narancsot apróra darabolok és a habba teszem. Erre jön a következő lap, újra krém, ismét hab és narancsdarabok. A legfelső lapot narancsízű tejszínhabbal díszítem, a habot narancslével ízesítem. Marcipánnal és narancskarikákkal díszítem.
Domján Mária receptje.