A tésztához:
- 1 narancs
- 50 dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- csipet só
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 15 dkg sárgabaracklekvár
A szóráshoz:
- 1 evőkanál vaníliás cukorral elkevert porcukor
A narancsot csapi víz alatt jól megmossuk, átsikáljuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk végül a sót, és a sütőporral elkevert lisztet is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpacban csomagolva vagy jó pár óra után dolgozhatunk vele.3-4 sütőlapot kibélelünk szilikonos sütőpapírral.A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm-re nyújtjuk, tetszőleges formákkal kiszúrjuk.180 °C-ra melegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Amikor kihűlt 2 darabot összeragasztunk a lekvárral és vastagon meghintjük vaníliás porcukorral.
66 karácsonyi édesség című könyvből sütöttem, Lajos Mari konyhájából.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!