Tészta:
- 9 tojásból piskótát sütünk (én egyenként készítem a lapokat, mert általában nem sikerül szépen elvágnom)
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1-2 teáskanál rumaroma
- 10 dkg mazsola
- 3 dl Hulala habtejszín
- 2 teáskanál zselatin
- 1 narancs reszelt héja és leve
Díszítés:
- 3 dl Hulala habtejszín + ízlés szerint bármi
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A krémhez a mazsolát egy kis vízben felforraljuk, és lecsepegtetjük. A pudingporból, a cukorból és a tejből krémet főzünk, majd kevergetve kihűtjük. A narancs héjat és levet, az aromát, valamint a mazsolát hozzákeverjük a pudinghoz. A zselatint kb. 1 dl vízben felmelegítjük, és miután kihűlt, egy kevés krémmel kikeverjük, végül hozzáadjuk az egész krémhez. A tejszínt keményre felverjük, és könnyedén beleforgatjuk a pudingos krémbe. Megtöltjük a tortát. A tetejét is megkenjük vékonyan a krémmel, majd 3 dl tejszínt felverünk és bevonjuk vele az egész tortát. Ízlés szerint díszítjük.
Jó, ha egy éjszakát hűtőben pihen.
Telek Erika készítette el Boribonka receptje alapján.