- 1 tojás
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 egész csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 2,5 dl tej
- pár kocka jó minőségű, legalább 70%-os csokoládé
- baracklekvár
- dióbél
- fél narancs leve
1 egész tojást habosra kavarunk 5 dkg margarinnal vagy vajjal és 25 dkg cukorral. Teszünk bele 1 egész sütőporral elkevert 25 dkg lisztet, 3 evőkanál kakaóport, 2,5 dl tejet. Belereszeljük a csokoládét, és belefacsarjuk a fél narancs levét. Az egészet jól összekeverjük, kivajazott és lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük, majd a tetejét gazdagon, dióbéllel díszítjük. Kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és megkenjük baracklekvárral. A dió kellemesen megpörkölődik a tetején és az olvadt csokoládéreszelék nagyon finom csokissá teszi.
Ha cukrozott kakaóport használunk hozzá, vegyünk el az előírt cukor mennyiségéből!
Hódi Gabriella receptje.