Egy szicíliai fánk, ami egyszerűen tökéletes, mutatós és gyors.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl víz
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2-3 dl tejszín habbá verve ( nálam növényi tejszín)
- ízlés szerint porcukor
- a narancsosba reszelt narancshéj és egy kis leve
- az epresbe apróra vágott eper
A tésztát összeállítjuk (én egy kis narancslevet is tettem bele), majd hűtőben fél órát pihentetjük. Addig összeállítjuk a krémet.
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponet, porcukrot majd elfelezzük. Persze csak akkor, ha kétfélét szeretnénk készíteni! Felezés után az egyikbe tesszük a narancslevét és héját, másikba az eperdarabkákat.
A pihent tésztát 1-2 mm vastagságúra kinyújtjuk, kb. 10 cm átmérőjű kerek formával kiszúrjuk. Roló formára tesszük úgy, egyik felét megkenjük tojásfehérjével, összeragasztjuk a tésztavégeket. Csövestől forró olajban kisütjük, majd papírra szedjük. Még melegen lehúzzuk a tésztánkat és hagyjuk teljesen kihűlni. Megtöltjük a rolókat, aki szereti porcukrozhatja is.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!