- 25 dkg mogyorós csokiparány késsel apróra vagdalva (de szerintem jó a sima nápolyi is)
- 10 dkg csokis mogyorós müzli (én a Lidl-ben szoktam venni, nagy barnás dobozban van)
- 15 dkg földimogyoró durvára törve (zacskóba szoktam tenni és húsklopfoló sima felével párszor megütögetem)
- 20 dkg jóféle étcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 3 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 1 kiskanál vanília aroma
A tejszínt egy edényben felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Beletesszük az összetördelt csokidarabokat és a vajat, majd elkevergetjük benne, amíg el nem olvad. Egy nagyobb tálba átöntjük, belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a vanília aromát, és hagyjuk hűlni. (Hígnak tűnik, de ahogy hűl, úgy lesz egyre sűrűbb.) Ha már látjuk, hogy kezd dermedni, hozzáadjuk a nápolyi-müzli-mogyoró keverékét (egy keveset hagyjunk a megforgatáshoz), és összekeverjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Mikor már teljesen megdermedt, kanállal halmokat szaggatunk belőle és a müzlis keverékben meghempergetjük. Szerintem vagdalt aszalt gyümölcsöt is elbír. Ebből az adagból nekem 23 db, a diónál jócskán nagyobb trüffel lett.
Erdős Tünde receptje.