A tésztához:
- 5 tojás
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- 3 evőkanál víz
A krémhez:
- 3 tojás
- 4 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
- 1 doboz mascarpone sajtkrém
- 20 dkg Nutella
- 20 dkg marcipán
- mandula aroma
A felső lapra:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- mandula aroma
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk, majd 3 egyenlő részre vágjuk. A krémhez az egész tojásokat a tejjel, a liszttel és a cukorral kikeverjük, és kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot, amivel habosra keverjük. A Nutellát az alsó lapra kenjük, a marcipánt (amihez adunk mandula aromát is) vékonyra kinyújtjuk, majd a mogyorókrémre simítjuk. A krémet mandula aromával szép zöldre megszínezzük, majd a felét rákenjük a marcipánra. Ráhelyezzük a második lapot, de erre már csak krémet teszünk. Jöhet rá a harmadik lap, amire az alábbi habot simítjuk: a tojásfehérjét a cukorral és kevés mandula aromával gőz felett felverünk. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
Domján Mária receptje.