Tészta:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 4 g sütőpor
- 10 dkg apróra vágott dió
- ostyalap
Krém:
- 7, 5 dl tej
- 15 dkg liszt
- 22 dkg cukor
- 4 db tojásságrája
- 4 csomag vaníliás cukor
- 4 teáskanál nescafé
- 30 dkg margarin
- 3 evőkanál porcukor
A tojások fehérjéből a cukor felével habot vertem. A sárgáját kikevertem a maradék cukorral. A liszthez astam a sütőport és a diót. A fehérjéhez adtam a kikevert sárgáját és a lisztet. Egy 24×30 cm-es keretbe tettem egy ostyalapot és arra a tésztát. 180 °C-on alsó – felső sütésen kb 20 percig sütöttem. A tejet a lisztet a cukorot a tojássárgájával sűrűre főztem, amikor levettem a tűzről, beletettem a vaníliás cukrot és a nescafét. Amikor kihűlt kikevertem a margarint a porcukorral és a kettőt eggyé kevertem. A tésztára kentem, reszeltem rá csokit. Pár órát pihentettem, majd 8 x 4 kockára szeleteltem. 21 db szelet lett.
Pálfalvi Aranka receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!