- 10 dkg mogyorós tejcsokoládé
- 9,5 dkg liszt, vagy 3,5 dkg liszt és 6 dkg darált mogyoró
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 1 tojás
- 3 dkg kristálycukor
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál rum
Szükséges még:
- kristálycukor és porcukor a hempergetéshez
A vajat és a csokit mikróban megolvasztjuk, majd alaposan kikeverjük. A tojást egy villával vagy habverővel felverjük a cukorral és a rummal. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Először a tojásos, majd a lisztes keveréket adjuk a csokihoz. Alaposan összekeverjük, elég híg lesz a massza, és minimum 2 órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki. Két tálkát veszünk elő: az egyikbe a kristálycukrot szórjuk, a másikba a porcukor kerül. Kivesszük a hűtőből a tésztát, és gyorsan egy kávéskanállal és az ujjaink hegyével golyókat, kisebb diónagyságú gömböket formálunk belőle. A golyókat előbb a kristálycukorban, majd a porcukorban megforgatjuk, végül a tepsibe rakjuk. Kb. 4 cm legyen két-két golyó között. 12 percig sütjük.
Sándor Andrea receptje.