Alap:
- 25 dkg magozott datolya
- 5 dkg aszalt szilva
- 20 dkg darált dió / mandula – vegyesen
- 5 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 15 dkg mogyoróvaj
- 15 dkg darált földimogyoró ( lehet sós is )
- 5 dkg darált mandula
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg kókuszolaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
A datolyát – ha száraz, forró vízben 15 percig áztatjuk – és a aszalt szilvát egy késes aprítóval pépesre aprítjuk, majd a száraz hozzávalókkal együtt alaposan összedolgozzuk. A masszát egy foplackkal kibélelt kb 20 * 20 cm – es tepsi aljába belenyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit jól kikeverjük, majd az aszalt gyümölcsös alapra kenjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a krémre kenjük. Azután a süteményt körülbelül 20 percre fagyasztóba tesszük, majd apró ( 4 x 4 cm ) kockákra vágjuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!