Piskóta (3 lapot sütni) :
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 13 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál víz
- csipet só
Krém:
- 4 zacskó vaníliaízű pudingpor
- 1 liter tej
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg teavaj
- 30 dkg margarin
- 10 dkg mogyorós cappuccino por
És még:
- olvasztott csokoládé
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral és a vízzel kikevertem, majd hozzászitálom a sütőporos lisztet. Végül hozzákeverem a felvert tojások fehérjét. Sütőpapírral bélelt 30 x 40 cm-es tepsibe belesimítom, és megsütöm. Lehúzom a lapokról a sütőpapírt. Amikor kihűltek a lapok, megkentem az egyiket a cappuccinós krémmel és erre kanalaztam olvasztott csokoládét. A másik lapot ismét a krémmel megkenem és rá újra az olvasztott csoki, majd a harmadik lap. A tetejére kenek még krémet és ízlés szerint díszíthetjük. A pudingporokat tejjel felfőzöm és hagyom kihűlni. Kevergetem közben, hogy ne bőrözzön be. Teavajat, jó minőségű margarint, habosra keverek mixerrel és a porcukorral apránként hozzáadom a kihűlt pudingot. Ezek után hozzákeverem a mogyorós cappuccinót.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.