Piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanálnyi sütőpor
Krém:
- 3 dl Meggle cukrászhab
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- fél citrom reszelt héja
A tetejére:
- 3, 5 dl Mirinda vagy más sárga üdítő
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 evőkanál cukor
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. A tejszínt a cukrokkal a zselatinfixel és a citromhéjjal habosra keverjük majd hozzáadjuk a túrót s simára keverjük. Simára keverjük s folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük. A kihűlt tésztára kenjük a krémet majd a zselét s hűtőbe tesszük.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!