Tészta:
- 60 dkg szögletes vajas keksz
- 25 dkg babapiskóta
- 1,5 dl málnaszörp
- 0,5 dl víz
Krém:
- 8 dl tej
- 8 evőkanál liszt
- 35 dkg vaj/margarin
- 30 dkg cukor (ízlés szerint)
- 2 citrom leve és reszelt héja
Tetejére:
- porcukor
A lisztet a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, sűrű péppé főzzük, hűlni hagyjuk. A vajat/margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt péppel jól kikeverjük, a citrom levével és héjával ízesítjük. Ha nem elég édes, porcukrot még adhatunk hozzá. Egy tálca/tepsi alját kirakunk keksszel. Rásimítjuk a krém felét. A hígított szörpbe belemártjuk a babapiskótákat és a krémre sorakoztatjuk, majd a maradék krémmel megkenjük, és egy sor keksszel lezárjuk. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük. Az eredeti baracklekvár helyett sárga szörpöt kellett volna használni, de a piros jobban mutat, így lett málnaszörp, ami helyettesíthető ízlés szerint. A szörpöt kicsit felhígítjuk vízzel. Tálca mérete: 25×35 cm.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!