- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 2 tojássárgája
- tejföl
A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk. ( kb. 30×35 cm-es tepsi méretű )
Krém:
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 citrom
- 250 g margarin
- 20 dkg cukor
- baracklekvár
A tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom reszelt héját és a levét. A kihűlt főzött krémmel összekeverjük és megtöltjük a lapokat a következőképpen.
Első lapot megkenjük lekvárral, rá a második lap. erre jön a citromos krém, majd a harmadik lap és megint lekvár végezetül a negyedik lap. Hűtőbe tesszük és ha megpuhult a tészta szeleteljük, porcukrozzuk.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!