Tészta:
- 2 db sárga piskótalap 2-2 tojásból
- 1 db kakaós piskótalap 4 tojásból
Krém:
- 200 g sárgabarackos joghurt
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- darabolt őszibarackbefőtt + 2 evőkanál a levéből
- magozott meggybefőtt
- 5 dl habtejszín
A piskótákat hagyományos módon elkészítjük, 22 × 32 cm-es tepsiben megsütjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a joghurtot összekeverjük a cukorral. A zselatint 10 percre beáztatjuk kevés hideg vízben. 2 evőkanállal az őszibarack levéből felforralunk, hozzáadjuk a beáztatott zselatint és jól összekeverjük. Miután langyosra hűlt, hozzáadjuk a joghurthoz és hűtőbe tesszük kicsit dermedni. Eközben felverjük a tejszínt habbá (kicsit tegyünk félre belőle a tetejére), majd kézi mixerrel a megdermedt joghurttal együtt jól kikeverjük. Az egy elkészült krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe barackdarabokat, a másikba magozott meggyet forgatunk.
Összeállítás:
- sárga piskóta
- őszibarackos krém
- barna piskóta
- meggyes krém
- sárga piskóta
A tetejét tejszínhabbal vékonyan bevonjuk és csokoládéreszelékkel díszítjük.
Szántó Hajnalka receptje.