Tészta:
- 4 tojásfehérje
- 4 tojássárgája
- 16, 5 dkg cukor
- 10 evőkanál meleg víz
- 14, 5 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 75 dkg mascarpone
- 4 dl tejszín habbá verve
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint gyümölcsök
A tojásfehérjéket habbá verjük, a tojássárgákat a cukorral és a meleg vízzel habosra keverjük, majd egy külön edényben a lisztet a kakaóport és a sütőport keverjük össze. A lisztes keveréket a masszához adjuk és a felvert fehérjehabot is óvatosan hozzákeverjük. Papírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180-200 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
A tejszínből habot készítünk, majd félre tesszük. A mascarponét kikeverjük porcukorral és hozzáadjuk a tejszínhabot. A kihűlt tésztát három lapba vágjuk. A krém egyharmad részével megkenjük, rakunk rá gyümölcsöt, a második lapot rá, krémezzük és ismét gyümölccsel rakjuk ki. Bevonjuk a harmadik lappal, azt a maradék krémmel és gyümölcsökkel dekoráljuk.
Amikor töltjük a tortánkat, a lapokra mindig csak a krém felét tegyük, rá a gyümölcs majd a krém másik felét osszuk el a gyümölcsön. Így szépen összeáll a tortánk, nem válnak el a rétegek.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!