- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg méz
- 6 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál mézeskalácsfűszer
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 l tej
- 2 dl búzadara
- vanília aroma vagy vaníliás cukor
- 40 dkg margarin / vaj
- 40 dkg porcukor
A mézet meglangyosítjuk a margarinnal, míg felolvad. A lisztbe elkeverjük a fűszereket, szódabikarbónát. Hozzáadjuk a tojást és a margarinos mézet. Jól összedolgozzuk. Ha lágy tehetünk még bele lisztet. nekem tökéletes volt a tészta így is. Lezárt dobozba tesszük és pihentetjük egy napig. Nálam annyi sem volt, reggel 8-kor bekevertem a tésztát és délután 6-kor sütöttem a lapokat.
4 lapot készítünk, kb. 30×35-ös méretű tepsiben. 200 fokon sütjük. Vigyázz! Gyorsan sül!
A tejben sűrűre főzzük a darát és kihűtjük. A puha margarint / vajat habosra keverjük a porcukorral, vaníliával. Összekeverjük a két masszát és betöltjük a lapokat és fél napot pihentetjük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!