- 20 dkg méz
- 15 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál őrőlt gyömbér
- 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kiskanál fahéj
- 75 dkg liszt
- 1/2 csomag mézes fűszerkeverék
A vajat a mézzel együtt felolvasztjuk. A porcukrot fűszereket, szódabikarbónát és a tojásokat jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mézes-vajas masszát is. Egy fakanál segítségével hozzáadjuk a lisztet és eldolgozzuk vele. A tészta nem lesz kemény. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Kb 4-5 percig 180 °C-on megsütjük.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!