Piskóta:
- 2 x 2 db tojás
- 2 x 10 dkg cukor
- 2 x 1 evőkanál méz
- 2 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 x 12 dkg liszt
Krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 50 dkg krémes ricotta
- 2 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak zselatinfix
- 2 tasak vaníliás cukor
A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy 20 x 30 cm-es tepsi aljába sütőpapírt vágunk.
A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a mézet és összeforgatjuk az átszitált szódabikarbónás liszttel.. A masszát a tepsibe simítjuk és körülbelül 12 – 15 perc alatt megsütjük. Így sütünk még egy piskótalapot.
A tejben megfőzzük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A ricottát – ha rögös lenne egy botmixerrel átdolgozzuk – összekeverjük a kihűlt pudinggal, a zselatinfix- el, ízesítjük vaníliás cukorral és citromhéjjal, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A krémet az egyik piskótán egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a másik lapot és hűtőben pár órán át dermesztjük. Porcukorral megszórva kockákra vágva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!