Tészta:
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 1,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- csipet só
Krém:
- 0, 5 kg málna (fagyasztott)
- kb. 15 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 0.5 l Hulala habtejszín
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatinfix
- ízlés szerint rum, vagy aroma
Teteje:
- 3 dl Hulala habtejszín
A tészta alapanyagait jól kikeverjük, és 30 x 20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 °C-ra előmelegített, sütőben, körülbelül 20 perc alatt/ tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A málnát kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük. A mascarponét jól kikeverjük a kétfajta cukorral, rummal, vagy aromával és összekeverjük a málnával. A fél liter habtejszínt keményre felverjük a zselatinfix-el és óvatosan a krémhez adagoljuk. A kihűlt tésztára simítjuk. A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük és ízlés szerint kidíszítjük vele a kész sütit. Pár órára hűtőbe tesszük.
Mészáros Erika receptje.