Édesanyám receptje volt, gyerekkorban sokszor sütötte, én most először. A recept és emléke szívemben él.
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 16 dkg cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál langyos olvasztott méz
- 4 evőkanál tejföl
- 2 tojás
A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 6 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
A bevonathoz:
- 15 dkg ét tortabevonó
- 1 evőkanál olaj
Egy tálban lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk cukrot, a langyos mézet, a tojást, és a tejföllel könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyúrunk. 4 cipóra osztjuk és 22 × 39 cm-es, zsírozott tepsi hátoldalán egyenként világosra sütjük 180°C-on.
A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a liszttel és tejjel simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük és a lapokat betöltjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményre simítjuk.
A tálcán lévő süteményt egy kicsit megrázogatjuk, így egyenletes lesz a bevonat a sütemény tetején.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!